ΚΕΙΜΕΝΟ

Το ιστολόγιο www.kataskevispition.blogspot.gr , είναι μια προσπάθεια να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας για όλα τα νέα σχετικά με την οικοδομή, τον χώρο της κατασκευής και της ανακαίνισης κτιρίων. Εδώ μπορείτε να ενημερώνεστε καθημερινά, με άρθρα για όσα συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, με συμβουλές κι όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον χώρο.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

«Αόρατος» ουρανοξύστης στη Νότια Κορέα

«Tower Infinity» είναι το όνομα του φιλόδοξου project κατασκευής ενός ιδιαίτερου ουρανοξύστη, ο οποίος θα είναι «δύσκολος» στη θέαση, στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ.
Η αμερικανική GDS Architects έλαβε πρόσφατα έγκριση για την κατασκευή του Tower Infinity, ύψους περίπου 450 μέτρων. Το κτήριο, που θα κατασκευαστεί κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ιντσεόν, έξω από τη Σεούλ, θα διαθέτει πρόσοψη LED και κάμερες σε κάθε πλευρά, για να μπορεί να προβάλλει την εικόνα του χώρου που βρίσκεται από πίσω του, μπροστά, ανανεώνοντάς την μάλιστα σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο σύστημα θα καθιστά δύσκολο για έναν παρατηρητή να διακρίνει το περίγραμμα του ουρανοξύστη. Για να εξασφαλιστεί πως η «αορατότητα» θα είναι εφικτή, ο πύργος θα έχει τρεις διαφορετικούς κάθετους «τομείς», ο καθένας εκ των οποίων έχει έξι πλευρές, για να είναι εφικτή η ακριβής προβολή της «πίσω» εικόνας.
Πέρα από την εικόνα του περιβάλλοντος χώρου, οι προβολές θα μπορούν να περιλαμβάνουν και ανακοινώσεις ειδικών events ή διαφημίσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ουρανοξύστης θα είναι μερικώς διάφανος ακόμα και όταν το σύστημα προβολής δεν λειτουργεί, καθώς θα κατασκευαστεί από τζάμι, που θα εκτείνεται και στα πατώματα, επιτρέποντας στους επισκέπτες να κοιτάξουν αρκετούς ορόφους πάνω ή κάτω από το σημείο όπου βρίσκονται.

Ο Tower Infinity θα χρησιμοποιείται κυρίως για ψυχαγωγικούς σκοπούς, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της GDS Architects, και θα περιλαμβάνει πάρκο νερού, κινηματογραφικές αίθουσες και εστιατόρια. Η πλατφόρμα παρατήρησης θα είναι η τρίτη υψηλότερη στην κόσμο. Μέχρι τώρα, δεν έχει γνωστοποιηθεί το πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

http://megaswf.com/f/2433642